JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jihlavská drbna

Z regionu

Jihlavská drbna Zdroj: Jihlavská drbna |

Řidiči v Brodě vběhl pod kola pes. Jeho majitelka po nehodě z místa odešla, je podezřelá z přestupku

18. 4. 2024 | Nezvyklou dopravní nehodu šetří havlíčkobrodští policisté. Stala se v úterý 16. dubna a jde o střet osobního auta se psem, který nebyl přivázaný na vodítku. Majitelka zvířete je teď podezřelá z přestupku.

Přestavba křižovatky na přivaděči u Jihlavy omezí i dálniční exit 112. Dělníci s pracemi začnou už v květnu

18. 4. 2024 | Na dálničním přivaděči v Jihlavě - Pávově bude Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od května do října přestavovat nebezpečnou křižovatku na okružní. Bude to stát 58,3 milionu korun bez DPH. Kvůli stavbě bude částečně omezená doprava. Většinu času bude zavřený dálniční exit 112 ve směru od Brna na Prahu, dnes sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD pro Vysočinu a Středočeský kraj.

Klienti Heimstaden mohou své požadavky řešit kdykoliv online a z pohodlí domova

18. 4. 2024 | Společnost Heimstaden, největší poskytovatel nájemního bydlení v Česku, pokračuje v zavádění moderních způsobů spojení se svými klienty a dbá na to, aby převážná část komunikace postupně probíhala pouze v bezpapírové podobě a online.

Pět minut pro mamataxi musí stačit. U škol v Jihlavě v Seifertově ulici bude parkoviště K+R

18. 4. 2024 | Jen do ZŠ Seifertova chodí devět set dětí, další stovka do školky naproti a ještě dvaatřicet do jeslí. Je nasnadě, že když se na toto místo sjíždí rodiče, tak je situace každé ráno značně kritická. Řešením by mělo být parkování v režimu K+R.

Lidí s respiračními nemocemi na Vysočině mírně ubylo. Nejvíc pacientů je mezi dětmi do pěti let

18. 4. 2024 | Krajští hygienici z Vysočiny informují o aktuální situaci, která se týká počtu akutních respiračních onemocnění v kraji. Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina (KHSV) za 15. týden roku 2024 eviduje 1199 nových případů akutních respiračních onemocnění v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Z aktuálních čísel vyplývá, že oproti předchozímu týdnu se relativní nemocnost o 1,2 procenta snížila.

Ve žďárském útulku napadl pes ženu, ta utrpěla vážná zranění. Další osud zvířete se teď řeší

18. 4. 2024 | Vážným zraněním ženy skončil útok psa v psím útulku ve Žďáru nad Sázavou. Případem se teď zabývají kriminalisté. Incident se stal v úterý 16. dubna krátce po půl dvanácté.

Někdy si lidé nechtějí nechat pomoci, i když by to vážně potřebovali, a to je frustrující, říká důstojník Armády spásy

18. 4. 2024 | Už skoro třicet let působí Aleš Malach jako důstojník Armády spásy. Znamená to, že se stará o duševní pohodlí jak klientů organizace, tak i jejích zaměstnanců. Zkušenosti jako kaplan nabíral v Praze, Brně, Šumperku a teď slouží v Ostravě jako koordinátor pro celou Českou republiku. O tom, co práce kaplana obnáší, jak se spolupracuje s lidmi jiné víry a jaké to, je když lidé pomoc odmítají, promluvil v dalším díle rozhovorového seriálu Bez servítků. ...

FOTO: Vysočina se probudila do mrazivého rána, v Jihlavě byl překonán 55 let starý rekord

18. 4. 2024 | Nejen Kraj Vysočina má za sebou mrazivou noc, kterou předpovídali i meteorologové. Ranní mráz přidělal vrásky hlavně zahrádkářům. Třeba v Jihlavě klesla teplota na tři stupně pod nulou, na Žďársku a Havlíčkobrodsku bylo ještě chladněji.

Minimální důstojná mzda v Česku loni činila 45 573 korun hrubého, míní experti

18. 4. 2024 | Minimální důstojná mzda za práci na plný úvazek tak, aby pokryla potřeby dospělého s dítětem, volný čas i menší spoření, by měla v Česku za loňský rok činit 45 573 korun hrubého. Pod touto částkou bylo 67 procent zaměstnanců. Spočítal to tým odborníků z platformy pro minimální důstojnou mzdu. Zohlednil náklady na jídlo, bydlení, oblečení, dopravu, zdraví, vzdělání, mobil, internet i menší rezervu a také růst cen. ...

Jihlavská vysoká škola vypsala zakázku na stavbu kolejí téměř za 275 milionů. Azyl zde najde 200 studentů

17. 4. 2024 | Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) vypsala veřejnou zakázku na stavbu vysokoškolských kolejí v předpokládané hodnotě téměř 275 milionů korun bez DPH. Informovala o tom mluvčí školy Martina Tomšů. Nabídky na stavební práce mohou společnosti podávat do 21. května. Podle zadávací dokumentace začne stavba nejdřív letos v srpnu a skončí v polovině roku 2026. Nové koleje budou až pro 200 studentů. ...

Policie hledá dívku z dětského domova v Počátkách, utekla při vycházce

17. 4. 2024 | Policisté hledají Vanesu Trávníčkovou z Dětského domova Počátky. Ta zmizela během povolené vycházky, kdy navštívila svou matku ve Strakonicích. V pondělí 15. dubna se měla vrátit, to se však nestalo. Svědci mohou volat na linku 158.

Dělníci začnou opravovat střechu jihlavského krematoria. Obřady budou probíhat v kapli ústředního hřbitova

17. 4. 2024 | Příští pondělí 22. dubna začnou stavební dělníci opravovat střechu obřadní síně jihlavského krematoria. Ta tedy bude uzavřena, a to až do 25. května.

Rodáci z Vysočiny: Devět let od úmrtí Holíka. Tým jsem vždy musel mít pod palcem, řekl trenér přezdívaný Šéf

17. 4. 2024 | Hokejový svět před devíti lety obletěla smutná zpráva. Informovala o úmrtí legendy jihlavského hokeje, rodáka z Havlíčkova Brodu Jaroslava Holíka. Ten má na svém kontě řadu sportovních úspěchů a také významných ocenění.

PŘEHLED: Speed Marathon na Vysočině. Víme, kde všude budou policisté měřit rychlost

17. 4. 2024 | Konec tohoto pracovního týdne se bude nést v duchu již pravidelné policejní akce Speed Marathon. Ta se v pátek 19. dubna bude týkat také Kraje Vysočina. Policisté dnes přišli se seznamem míst, kde se řidiči v Kraji Vysočina potkají s policejními hlídkami.

Vzduch v jihlavské průmyslové zóně je čistý, ukázalo měření jeho kvality v loňském roce

17. 4. 2024 | Kraj Vysočina spolu s městem pokračuje v měření kvality ovzduší v průmyslové zóně. Měřící stanice v areálu Marelli Automotive Lighting Jihlava ukázalo, že je vše v naprostém pořádku.

FOTO: Strojvedoucí nezvládl zabrzdit. Vlak s patnácti cestujícími na Žďársku narazil do stromu

17. 4. 2024 | Netradiční událost zaměstnala v úterý 16. dubna policisty na Žďársku. Strojvedoucí vlaku narazil do suchého kmene dubu. Ve vlaku se naštěstí nikomu nic nestalo.

Syn má poškozený mozek a nedožije se rána, řekli Tereze po porodu. Míša teď oslaví tři roky a mamince dává velkou sílu

17. 4. 2024 | V Golčově Jeníkově na Havlíčkobrodsku bydlí Tereza Novotná, která je maminkou téměř tříletého syna Michaelka. Narodil se v 38. týdnu těhotenství. Po jeho příchodu na svět to vypadalo, že jde o zdravého chlapečka. Tato idyla ale vydržela jen pár hodin. Tereza se čtyři hodiny po porodu dozvěděla krutou zprávu – Míša má poškozený mozek a zřejmě se ani nedožije rána. Tento kritický scénář ale nenastal. Dnes jsou Míšovi tři roky. Má několik závažných diagnóz, péče o něj je nepřetržitá a velmi náročn ...

Jihlavané darovali přes tunu a půl. Jarní Sbírka potravin ve dvou obchodech byla úspěšná

16. 4. 2024 | V tradiční Sbírce potravin byli letos Jihlavané velmi štědří. V sobotu 13. dubna mohli věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu. Celkem se podařilo shromáždit 1 632 kilogramů darovaných věcí.

Obchvat Velkého Meziříčí vyjde na půl miliardy, pomůže rozšíření jaderné elektrárny v Dukovanech

16. 4. 2024 | Do čtyř let má začít stavba obchvatu Velkého Meziříčí na Žďársku. Ten následně nabídne dostatečnou kapacitu trasy pro přepravu nadrozměrných komponent stavby dalších bloků jaderné elektrárny Dukovany.

Jihlavské muzeum čekají opravy za pětasedmdesát milionů. Vznikne tam i hvězdářská pozorovatelna

16. 4. 2024 | Nové zázemí pro návštěvníky i odborníky má letos začít vznikat v Muzeu Vysočiny Jihlava. Se začátkem prací se počítá na přelomu června a července poté, co na místě skončí archeologický průzkum. Muzeum bude v létě přístupné bez omezení.

Zdroj: Jihlavská drbna - jihlavskadrbna.cz
22:13:57 | 18.04.2024



Zpravodajství JihlavaDnes.cz

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého světa už třicet let. Právě tak dlouho je unikátní památka architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichla na ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...

Jihlava: První sekání trávy na veřejných plochách začne koncem dubna

Jihlava přistupuje k údržbě veřejných ploch s předstihem a inovativním způsobem. Smlouvy s dodavateli na sekání trávy jsou již uzavřeny na následující ...

Vrcholí tendr na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na dálnici D1

V těchto dnech vrcholí veřejná soutěž na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na cca 95. km dálnice D1. Lhůta pro podání nabídek vypršela a hodno ...



Čtvrtek 18.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes