JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jihlavský deník - zprávy

Z regionu

Jihlavský deník - zprávy Zdroj: Jihlavský deník - zprávy |

Vysočina v hledáčku filmařů. Kraj chce podpořit vznik filmů i dokumentů

24. 4. 2024 | Více filmových štábů by mělo natáčet sou tvorbu na Vysočině. Takový cíl mají krajští zastupitelé. Propagaci regionu audiovizuální tvorbou podpoří milionem korun.

Na kachny útočí školáci, říká svědek, který z rybníka vytáhl mrtvého ptáka

24. 4. 2024 | Hned několik surových a bezdůvodných útoků na kachny mají mít na svědomí školáci v Jihlavě. V posledních dnech dokonce po internetu kolovala fotka mrtvé lysky. Případ vzbudil značný ohlas na sociálních sítích. Upozornil na něj Aleš Čáp, který mrtvé zvíře objevil.

Bývalý ředitel jihlavské zoo Jiroušek se stal čestným občanem Jihlavy

24. 4. 2024 | Vladislav Jiroušek udělal z někdejšího jihlavského zookoutku renomovanou zoologickou zahradu, která dnes trhá rekordy v návštěvnosti. Zastupitelé v Jihlavě na svém dubnovém jednání rozhodli, že se bývalý ředitel jihlavské zoo stane čestným občanem Jihlavy.

Další dopravní komplikace. V létě začnou opravy na obchvatu Jihlavy u tunelu

24. 4. 2024 | Obchvat v severozápadní a jižní části města, na kterém stojí například jihlavský tunel, se bude od léta opravovat. Počítá s tím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které už vypsalo tendr na zhotovitele opravy této části obchvatu Jihlavy. Stavba si vyžádá také dílčí dopravní omezení.

Z Jihlavy a Telče až na Lipno. Nově spojuje Vysočinu s Šumavou dopravce UBUS

24. 4. 2024 | Pokud se chystáte z Vysočiny na víkend na Lipno, můžete tam vyrazit bez větších nervů autobusem. Nový jízdní řád dopravce UBUS, který platí od 22. dubna, počítá hned s několika spoji mezi Lipnem, Telčí a Jihlavou.

Cena Horácké arény v Jihlavě šplhá přes dvě miliardy. Nebude to konečná částka

23. 4. 2024 | Dalších dvě stě milionů korun pro Horáckou multifunkční arénu schvalovali v úterý jihlavští zastupitelé. Půjde o peníze za vybavení, které není součástí projektu s cenovkou 1,9 miliardy.

Smrt ročního chlapečka z Vysočiny. Zabila ho infekce meningokokem

23. 4. 2024 | Devatenáctiměsíční chlapeček z Vysočiny zemřel poté, co se nakazil meningokokovou infekcí. K úmrtí malého dítěte došlo na konci března. Informaci přinesly Novinky.cz.

Na Jihlavsko se vrátila zima, hustě sněžilo v Lukách i v Růžené. Podívejte se

23. 4. 2024 | Návrat zimy na konci dubna dokonala ranní teplota na bodu mrazu a zejména pak sněžení, které v úterý 23. dubna kolem poledne zastihlo Jihlavsko.

Parkování a modré zóny v Jihlavě znamenají i nová pravidla pro mamataxi

23. 4. 2024 | Rána u školních budov v Jihlavě přinášejí chaos plný aut. Radnice přichází s řešením: nová parkoviště K+R a zákaz zastavení mají ranní dopravu zjednodušit. Opatření je součástí změn v parkování a zavádění modrých zón v Jihlavě.

Na Vysočině má sněžit: meteorolog varuje před pády stromů

23. 4. 2024 | V první polovině dubna teploty na Vysočině lámaly rekordy, když dosahovaly bezmála třiceti stupňů. V posledních dnech naopak ranní teploty spadly pod nulu. Nyní se má přidat i sněžení.

Hádka zastupitelů: Primátor Ryška není v kondici řídit město, říká Hošek

22. 4. 2024 | Jihlavský primátor Petr Ryška při posledním zasedání zastupitelstva ostře zkritizoval opozičního zastupitele Radka Hoška. Ten nyní, před dalším zasedáním, vrací úder a Ryškovy výroky rozporuje.

Jihlavany trápí přeplněné koše. Přetékají hlavně na zastávkách městské dopravy

22. 4. 2024 | Jihlavská radnice letos vyhlásila boj nepořádku v ulicích. Potřebuje pomoc veřejnosti, lidé ale naráží na zásadní problém. Odpadkové koše jsou plné a to zejména na zastávkách MHD.

Červené tribuny v Horácké aréně. Je to barva Dukly, tady má ale jiný význam

22. 4. 2024 | Červené tribuny, které rostou v nové Horácké multifunkční aréně v Jihlavě, mají symbolizovat pulsující srdce. Hokejové fanoušky okamžitě napadne spojitost s domácí Duklou, bude v Horácké aréně znamenat červená barva také odkaz na domácí tým?

Další mrazivé ráno na Vysočině: velmi chladno bylo také v Kostelní Myslové

21. 4. 2024 | Probuzení do dalšího mrazivého rána mají za sebou lidé na Vysočině. Teploty se v neděli na některých místech klesly pod tři stupně mrazu. Výstraha meteorologů před mrazem ve vegetačním období bude platit na Vysočině i příští týden.

Jihlava celá zmodrá. Lidi nelze motivovat jinak než přes peníze, říká Beke

21. 4. 2024 | Modré parkovací zóny v Jihlavě se od května opět rozšíří. Jihlavská radnice avizuje, že bude postupně rozšiřovat zóny i do okrajových částí města. Radní pro dopravu David Beke si uvědomuje, že zavedením modrých zón v centru se auta jen posunula o kousek dále

Krizi vidím jako příležitost, říká obchodní ředitel Sapeli Marek Sedlák

21. 4. 2024 | Je kuriózní, že tři největší výrobci dveří a zárubní v republice sídlí v Jihlavě. Co do tržeb je jedničkou firma Sapeli, jejíž obchodní ředitel Marek Sedlák Deníku poskytl rozhovor, ve kterém se věnuje nejen současné krizi ve stavebnictví. „Jde o to probudit spotřebitele, že už je ta správná chvíle investovat,“ říká.

Zahrádkáři zbystřete. Jihlavsko čeká další mrazivé ráno

20. 4. 2024 | Až čtyři stupně Celsia pod nulou může v neděli ráno ukázat teploměr na Vysočině. Meteorologové proto opět varují před mrazem. Výstraha se týká celého kraje. Pozorní by měli být zejména zahrádkáři. 

Rosničky si neškrtnou, je tu meteorologická stanice. Poznejte obec na Vysočině

20. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Jaké bude počasí? O tom určitě mají dobrý přehled v obci, která je známá díky meteorologické stanici. Deník si pro vás připravil unikátní videokvíz. Vyzkoušejte si, jestli podle záběrů poznáte, kde jsme natáčeli.

Modeta v Jihlavě stále využívá píchačky. Nesundá je ani přechod na otisk prstů

20. 4. 2024 | Starší se nostalgicky usmějí, mladí často netuší, o co jde. V jihlavské Modetě dodnes fungují píchačky, kterými si zaměstnankyně označují příchod do práce a odchod domů. Firma je v tomto naprostou raritou.

Jihovýchodní obchvat Jihlavy. Stavba druhé části začne za pár týdnů

19. 4. 2024 | Během několika týdnů by měly začít práce na východní části jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Kraj Vysočina před pár dny podepsal smlouvu s dodavatelem. Tím je společnost MI Roads a.s. Východní část obchvatu bude stát 277 milionů korun bez DPH.



Zpravodajství JihlavaDnes.cz

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...



Středa 24.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes