JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jihlavská drbna

Z regionu

Jihlavská drbna Zdroj: Jihlavská drbna |

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili

23. 4. 2024 | Horácká multifunkční aréna má stát 1,9 miliardy a vedení města od samého začátku říká, že se jedná o cenu bez vybavení. To vyjde na dvě stě milionů, shodli se na úterním zasedání jihlavští zastupitelé.

Policie šetří krádež svodidel a výztuh z mostu v Havlíčkově Brodě. Hledá zloděje i důležité svědky

23. 4. 2024 | Policisté v Havlíčkově Brodě šetří krádež svodidel a železných výztuh z opravovaného mostu, která se stala v v Havlíčkově Brodě - Hamrech. A obrací se na veřejnost, která by mohla poskytnout nějaké cenné informace.

Devatenáctiměsíční chlapeček z Vysočiny podlehl závažnému meningokokovému onemocnění

23. 4. 2024 | Šest lidí v ČR se v tomto roce léčilo s meningokokovou infekcí. Jedním z nich byl i chlapeček z Vysočiny, který této závažné chorobě podlehl. O jeho úmrtí dnes informoval server novinky.cz. Bylo mu 19 měsíců.

Další podvod na Marketplace. Žena z Vysočiny naletěla podvodníkovi a přišla skoro o 100 tisíc

23. 4. 2024 | Jihlavští policisté šetří další podvod, který se stal na portálu Marketplace. Žena, která „naletěla“ podvodníkovi, přišla téměř o 100 tisíc korun. A to i přesto, že policie na veřejnost opakovaně apeluje.

Vysočina opět hlásí mírný nárůst respiračních nemocí. Nejvíc trápí děti, převládají RS viry

23. 4. 2024 | Krajští hygienici z Vysočiny informují o aktuální situaci, která se týká počtu akutních respiračních onemocnění v kraji. Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina (KHSV) za 16. týden roku 2024 eviduje 1231 nových případů akutních respiračních onemocnění v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. V porovnáním s předchozím týdnem je to nárůst mírný nárůst o necelá tři procenta.

FOTO: Incident u Dlouhé Brtnice. Při odbočování se tam srazil traktor s osobním autem

23. 4. 2024 | Naštěstí bez zranění skončila dopravní nehoda, která se stala v pondělí 22. dubna po 11. hodině na silnici I/38 poblíž Dlouhé Brtnice. Srazilo se tam auto s traktorem, škoda je téměř čtvrt milionu korun.

Přeplatek nemusí znamenat výhodnou cenu energií

23. 4. 2024 | Ceny energií na trhu klesají. Kdy se to zastaví? Čím je to způsobené a jak se tento trend projeví na účtech koncových zákazníků? Odpovídá Petr Švec, generální ředitel společnosti epet.

Na Vysočině žilo koncem loňského roku třicet tisíc cizinců. Více než dvě třetiny byly z Ukrajiny

23. 4. 2024 | Na Vysočině žilo koncem minulého roku 30 065 cizinců. Po předchozím nárůstu jejich počet vloni klesl o 2,4 procenta. Mezi regiony v Česku měla Vysočina třetí nejnižší počet cizinců, méně jich bylo jen v Olomouckém kraji a ve Zlínském kraji. Víc než dvě třetiny cizinců na Vysočině byly z Ukrajiny. Vyplývá to z údajů jihlavské správy Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Máte podezřelá znaménka? Nechte si je v Jihlavě rychle a bezbolestně vyšetřit

22. 4. 2024 | Začátkem května se jihlavská nemocnice zapojí do Mezinárodního dne melanomu. Kožní lékařka bude dermatoskopem vyšetřovat znaménka. Jak dnes informovala mluvčí nemocnice Monika Zachrlová, vyšetření je rychlé a bezbolestné. A může zachránit život.

Muž popil a usedl za volant. Dostal se do protisměru a na Žďársku boural, nadýchal skoro čtyři promile

22. 4. 2024 | Neštěstím mohla skončit dopravní nehoda osobního auta, která se stala v sobotu 20. dubna po 19. hodině na Žďársku. Mezi Novou Vsí u Nového Města na Moravě a Radešínskou Svratkou boural řidič, který byl silně opilý.

Minimální úrovně přírodovědné gramotnosti nedosahuje pětina prváků na středních školách

22. 4. 2024 | Ani minimální úrovně přírodovědné gramotnosti nedosahuje asi pětina žáků prvních ročníků středních škol. Mají zásadní problémy s řešením i těch nejjednodušších přírodovědných úloh. Jen minimální úrovně přírodovědné gramotnosti zároveň dosahuje 29 procent testovaných žáků. Vyplývá to z tematické zprávy České školní inspekce, která testovala přírodovědné znalosti studentů prvních ročníků středních škol v prvním pololetí školního roku 2022/2023. ...

Koalice by měla zvážit výměnu primátora Ryšky, říká opoziční zastupitel Jihlavy Hošek

22. 4. 2024 | O posledním zasedání jihlavských zastupitelů, které se konalo v úterý 27. února, se mluví ještě i dnes. Hlavním důvodem je slovní přestřelka mezi primátorem Petrem Ryškou (ODS) a opozičním zastupitelem Radkem Hoškem (STAN). Primátor Ryška si k jednomu z bodů připravil písemné několikaminutové vyjádření, které bylo adresováno Radku Hoškovi. To pak přečetl všem zastupitelům. Hošek nyní přišel se svým prohlášením, kde se obsáhle vyjadřuje k, dle jeho slov, k Ryškově „emočně vypjatému vystoupení“. ...

Policie hledá zloděje, který vykradl Avii. Zmizel z ní stan, vařič, dárky pro děti a výbava pro hasiče

22. 4. 2024 | Škoda kolem 30 tisíc korun vznikla krádeží, která se stala nedaleko Velké Bíteše. Zatím neznámý zloděj vykradl zaparkovanou Avii. Po ukradených věcech i zloději teď pátrá policie.

Meteorologové: Do pátku vydrží chladné počasí a noční mrazy, víkend přinese oteplení až na 20 stupňů

22. 4. 2024 | Většinu pracovního týdne vydrží v Česku chladné počasí. Přes den teploty nepřekročí deset stupňů Celsia, v noci a k ránu bude dál mrznout, ve vyšších polohách sněžit. Až před víkendem se začne oteplovat, v neděli se už teploty budou pohybovat kolem 20 stupňů a začátkem příštího týdne dál porostou. Vyplývá to z aktuální týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Speed Marathon: Padly pokuty skoro za 200 tisíc. Jeden řidič se řítil Jihlavou stokilometrovou rychlostí

22. 4. 2024 | Uplynulý pátek patřil dopravně bezpečnostní akci s názvem Speed Marathon. Policejní hlídky na silnicích všech tříd měřily rychlost. A to i na Vysočině, kde policisté zjistili 136 přestupků.

Stavba plaveckého bazénu ve Vodním ráji pokračuje rychlým tempem. Na podzim bude hotovo

22. 4. 2024 | Stavbaři již dokončují hrubou stavbu plaveckého bazénu ve Vodním ráji, který se má otevřít letos na podzim. Bude mít pětadvacet metrů na, tři dráhy a bude zastřešený.

Bohdalov vrátí téměř milionovou dotaci na hasičské auto, šlo o střet zájmů Andreje Babiše

21. 4. 2024 | Bohdalov na Žďársku vrátí dotaci 930 tisíc korun, kterou dostal na auto pro hasiče. Peníze chce podle městyse vrátit ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše z hnutí ANO, protože vůz v roce 2019 dodala firma Agrotec, která patří do holdingu Agrofert.

V Jihlavě jezdí už 25 let bezbariérové trolejbusy. V neděli to oslavili tematickými retrojízdami

21. 4. 2024 | Čtvrt století už jezdí v jihlavské MHD nízkopodlažní vozidla. V neděli si v krajském městě tento významný milník připomněli oblíbenými retrojízdami. Trolejbusy se mohli zájemci svézt dopoledne i odpoledne, program byl i v areálu dopravního podniku.

Kempy na Vysočině se už brzy začnou otevírat návštěvníkům i školám, někde mírně stouply ceny

21. 4. 2024 | Řada kempů na Vysočině se začne otevírat turistům koncem dubna nebo od května. Nejdřív čekají hlavně víkendové pobyty a také školní výlety. Ceny za ubytování se podle provozovatelů někde o něco zvýšily, jinde jsou jako loni.

Kuriózní nehoda: U Telče bylo v sobotu ráno auto na střeše, řidič z místa utekl

21. 4. 2024 | Neobvyklé oznámení přijali v sobotu 20. dubna ráno policisté. Na silnici mezi Zvolenovicemi a Telčí byla nabouraná Škoda Felicia na střeše, řidič ale nebyl v autě ani nikde poblíž.

Zdroj: Jihlavská drbna - jihlavskadrbna.cz
22:14:11 | 23.04.2024



Zpravodajství JihlavaDnes.cz

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...



Středa 24.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes