JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

J. Stein - J. Bock - S. Harnick - ŠUMAŘ NA STŘEŠE

Kdy:
Pátek 25.04.2014 od 17:00 hod
Kde:
Horácké divadlo, Jihlava
Pořadatel:
Sdílet:

MUZIKÁL.
"Jak písmo praví: Ze stejnýho druhu - druh druha si hledá! Jinak řečeno: Pták do ryby se zamilovat může, ale kde si sakra, odpusť mi, Pane, postavěj společnej příbytek?" Tovje.
Mlékař Tovje, muž moudrý a spravedlivý, má pět dcer a jednu ráznou manželku Goldu. Dcery je třeba provdat a to zcela v duchu židovských tradic prostřednictvím dohazovačky Jente. Tovjeho tři nejstarší dcery se ale emancipovaně rozhodnou nerespektovat přání rodičů a vyberou si ženichy podle svého srdce. Tovje dokáže akceptovat dvě ze tří, ale víra a tradice mu nedovolí ustoupit v případě Chavy, která se zamiluje do křesťana. Tato dcera pro Tovjeho umírá...
Dramatický osud ukrajinského městečka Anatěvky na počátku 20. století, kde vedle sebe v míru žijí židé i křesťané, právě díky Tovjeho osobitému humoru přerůstá v neokázalou oslavu lidské soudržnosti. Je to příběh o lásce, tradicích, toleranci i netoleranci a o bolesti, která provází porušení zažitých zvyklostí. Emotivní působivost Steinova libreta a Harnickových písní umocňuje Bockova melodická hudba. Šumař na střeše patří k nejslavnějším a mnohokrát oceněným muzikálům divadelní historie.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



51,915884017944