JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Carlo Gozzi - KRÁL JELENEM

Kdy:
Sobota 03.05.2014 od 19:00 hod
Kde:
Horácké divadlo, Jihlava
Pořadatel:
Sdílet:

Carlo Gozzi , italský dramatik, který ve svých dílech navazoval na tradici masek lidového divadla, je autorem řady komedií, v nichž se živelná komika a pohádkové příběhy mísí s fantasknem.

Je nejvyšší čas, aby se král Deramo oženil, jenže to není tak snadné. V králových komnatách, kde jsou "prověřovány" možné nevěsty, sídlí mocný společník - socha - dar kouzelníka Durandarteho. A ta má tu moc, že odhalí každou lež a tak dosud všechny dívky, které navštívily královu ložnici, odešly s nepořízenou.
Král je smutný, dvůr si zoufá.. Ale zázraky se dějí, aspoň tedy v pohádkách, a před krále přistupuje čistá Angela, dívka, před níž se socha nezasměje a král se zamiluje. Vzbudí tím žárlivost svého ministra Tartaglia, který měl s Angelou své úmysly. Ten zrádně využije tajného králova kouzla, přiměje krále, aby se změnil v jelena, a sám nastoupí na jeho trůn.
Král jelenem je zábavnou pohádkou pro dospělé, v níž lze jen kouzlem odhalit každou neupřímnost a přetvářku. Mimořádně humorné situace, exotický námět, vtip a hravost, tím vším může tato komedie oslovit jak dětské, tak dospělé diváky.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



64,506053924561