JihlavaDnes.cz
JihlavaDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Hrozny hněvu, Faust či Limonádový Joe, Horácké divadlo představilo nové tituly pro divadelní sezónu 2024/2025

03.04.2024
Horácké divadlo Jihlava, které je známé svými inovativními a poutavými představeními, nedávno oznámilo svůj program pro nadcházející divadelní sezónu. Divadlo, které se momentálně nachází v závěru své 84. sezóny, se již připravuje na další, 85. sezónu, která ponese motto "Adaptuj se".
Foto: Kraj Vysočina
V současné době probíhají zkoušky dvou nových titulů. Činoherní soubor zkouší poslední titul 84. sezóny s názvem "Miláčci", který bude mít premiéru 27. dubna na Velké scéně. Dětský soubor Jééčko se zase připravuje na premiéru hry "Velkolepá expedice Emila Holuba", která se uskuteční 19. května v Zoo Jihlava. Oba tyto tituly jsou speciálně psané pro toto divadlo a jsou produkovány přímo v HD_J.

V době, kdy digitální zábava dominuje naší kultuře, je důležité si připomenout kouzlo živého umění, které divadlo nabízí. Divák, který se rozhodne navštívit divadlo, prochází jedinečným rituálem. Nejde jen o koupi vstupenky, ale také o vyhrazení času, přípravu a uvědomění si, že se chystá setkat s živými lidmi na jevišti.

Tituly 85. sezóny, Velká scéna


"ADAPTUJ SE"

HROZNY HNĚVU


Americké drama na Vysočině
Autor: John Steinbeck
Režie: Ondřej Štefaňák
Premiéra: 14. 9. 2024

Tom Joad se vrací k rodině po propuštění z vězení, v němž si odpykával trest za zabití člověka v hospodské rvačce. Při návratu domů však čeká mladého muže nemilé překvapení. Pole, na němž rodina několik generací hospodařila, bylo zkonfiskováno korporátem a celou krajinu devastuje dlouhodobé sucho. Rodina Joadových opouští pod tlakem společensko-klimatických změn svoji farmu a vydává se na dlouhou pouť za novým domovem. Budou mít na západě víc štěstí? Uspějí mezi nespočtem dalších, které potkal stejný osud? A co má společného americký jihozápad s českou Vysočinou? Jak asi chutnají hrozny hněvu? A zachutnají i vám?

DUKLA


Ledově mrazivá dokukomedie
Autor: Emanuel Míšek
Režie: Zetel
Premiéra: 19. 10. 2024

Cesta k vítězství. V druhé polovině padesátých let dvacátého století byl z Olomouce do Jihlavy přesunut vojenský hokejový klub Dukla. Doslova na "zelené louce" tak začala éra velkého hokeje. Dukla je příběh o cestě k prvnímu titulu mistra republiky na pozadí komunistického plánování a lidí, kteří ji vzali za svou. Proč? Protože důležité není zúčastnit se. Důležité je vyhrát!

NIKDY JSEM NEBYLA TAK ŠŤASTNÁ (JAKO KDYŽ JSEM TOLIK UTRÁCELA)


Komedie podle skutečné události
Autor: Petr Marek
Režie: Zetel
Premiéra: 14. 12. 2024

Měla těsně před důchodem a milovala svou vesnici. Měl po čtyřicítce a miloval svou matku. Měla důvěřivou duši a sklon k mystice. Měl dobré srdce a málo peněz. Měla přístup k veřejným financím. Měl schopnost vydávat se za věštkyni. Oba milovali internet.

Komediální hra na motivy skutečné události o zaměstnankyni úřadu, která utratila miliony z městské pokladny za služby falešné vědmy.

FAUST


Tragédie o touze
Autor: J. W. Goethe
Režie: Jakub Čermák
Premiéra: 22. 2. 2025

Na jevišti HD_J ožije legendární příběh o doktoru Faustovi, který v touze po poznání zaprodal duši ďáblu. Bloudění člověka zmítaného neustálým pocitem nespokojenosti je výpovědí o ryze současném světě a o nás, kteří v tomto světe existujeme a (třeba nespokojeni) stále se o něco snažíme.

LIMONÁDOVÝ JOE


... a se mnou přijde zábava!
Autor: Jiří Brdečka, Jan Rychlík, Vlastimil Hála, Vratislav Blažek, Pavel Kopta
Režie: Marek David
Premiéra: 26. 4. 2025

Legendární westernová parodie přichází... šťavnaté a křivolaké osudy titulního hrdiny, divoké zápletky mýdlových oper za zvuků notoricky známých písní. Brdečkovy předlohy udivují dodnes autorovou lehkostí a fantazií, nezaměnitelnými situacemi a barvitými charaktery.

Zdroj: Kraj Vysočina
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Kraj Vysočina projedná vyšší podporu Mezinárodnímu festivalu dokumentárních filmů

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, jehož partnerem je Kraj Vysočina, by měl být příští rok, podle slov ředitele festivalu Marka Hovorky, prodloužen z šesti na deset dní. Organizátoři tak reagují na rostoucí počet diváků, limitované ...

Telčský zámek po obnově nabídne nové návštěvnické trasy i celoroční provoz

Zámek Telč, památka světového dědictví UNESCO, se po tříleté stavební a restaurátorské obnově naplno otevře veřejnosti. Nabídne nové prohlídkové trasy ...

UDG s Pekařem vystoupí v rámci svého turné v Prvním patře

BRNO - Kapela UDG v rámci klubového turné s názvem Přístav 2023 v dubnu vystoupí ještě v dalších pěti městech napříč Českou republikou. Fanoušci se mo ...

Vlajkonošem sportovní výpravy z Vysočiny na Olympiádu dětí a mládeže je legendární hokejista Patrik Eliáš

Sportovní výprava v barvách Kraje Vysočina čítající 82 sportovců dnes zahájila tažení k získání olympijských medailí. V Královehradeckém kraji začala ...

Spojení, které tu ještě nebylo! Čechomor a Lucie Bílá oznámili společné letní turné

Letní Kooperativa Tour 2023 slibuje velice zajímavé propojení. Zlatá slavice Lucie Bílá spojí své síly se skupinou Čechomor. Nápad vznikl díky náhodné ...





Pondělí 29.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes